Laatu yritys- ja brändikuvauksissa – Miten mitata yrityskuvien tuottama lisäarvo?

Laadukas yritys- tai brändikuvaus voi tuoda lisäarvoa yritykselle, mutta mitä laadulla tässä asiayhteydessä oikeastaan tarkoitetaan, ja miten sitä voidaan mitata?

Brändikuvien laatu ei ole ainoastaan yrityskuvien teknistä täydellisyyttä, kuten tarkkaa sommittelua tai optimaalista valaistusta. Todellinen laatu mitataan siinä, miten kuvat tukevat yrityksen tavoitteita ja tuottavat yritykselle konkreettista lisäarvoa eli hyötyä. Tässä blogipostauksessa käyn läpi, miten brändikuvien ja yrityskuvien laatua voidaan mitata ja mikä on laadun merkitys yritys-, brändi- ja henkilökuvissa liiketoiminnan näkökulmasta.

"Yrityksen tai brändin valokuvien laatu ei perustu yksinomaan yrityskuvien teknisiin ominaisuuksiin, kuten tarkkuuteen tai valaistukseen. Brändikuvien laatu ilmenee siinä, miten hyvin yrityskuvat tuottavat lisäarvoa yritykselle."

Laadun määritelmä yritys- ja brändikuvissa

Yrityskuvien laadun määritelmä voi vaihdella brändin mukaan – luovalle ja trendikkäälle ja rohkealle brändille saattaa sopia "epätäydellinen" kuvaustyyli, kun taas konservatiivinen yritys voi tarvita selkeitä ja suoraviivaisia yrityskuvia. Yrityksen tai brändin valokuvien laatu ei perustu yksinomaan yrityskuvien teknisiin ominaisuuksiin, kuten tarkkuuteen tai valaistukseen. Brändikuvien laatu ilmenee siinä, miten hyvin yrityskuvat tuottavat lisäarvoa yritykselle.

Voit lukea lisää siitä, miten laadukkaat brändikuvat tuottavat lisäarvoa yrityksellesi täältä: Mitä lisäarvoa laadukkaat yrityskuvat voivat tuottavat yritykselle?

Graafisen suunnittelijan henkilökuvauksessa toivottiin kuviin rosoisuutta ja luovuutta, joka vetoaa tavoiteltuun kohderyhmään. Kuvaus toteutettiin analogisesti 35mm filmille kuvattuna.

Yrityskuvien laadun mittaaminen on tärkeä osa liiketoiminnan strategiaa, sillä kuvat vaikuttavat suoraan brändin identiteettiin, asiakaskokemukseen ja myyntiin. Laadun arvioiminen ei perustu pelkästään teknisiin ominaisuuksiin, vaan se tulisi nähdä osana laajempaa liiketoiminta- ja markkinointistrategiaa.

Tässä on muutamia tehokkaita tapoja mitata yrityskuvien laatua:

1. Visuaalinen arviointi ja brändin johdonmukaisuus

  • Kuvien yhtenäisyys: Arvioi, kuinka hyvin kuvat tukevat brändin visuaalista ilmettä, viestiä ja strategiaa. Onko käytössä yhtenäinen väripaletti, tyyli ja teemat?

  • Kuvien soveltuvuus: Mittaa, kuinka hyvin kuvat viestivät brändin arvoja ja tavoitteita. Kuvat, jotka vastaavat brändin identiteettiä, tuottavat enemmän lisäarvoa.

2. Sosiaalisen median analytiikka

  • Sitoutumismittarit: Seuraa tykkäyksiä, kommentteja ja jakoja sosiaalisen median alustoilla. Kuvat, jotka herättävät enemmän huomiota ja vuorovaikutusta, ovat todennäköisesti laadukkaampia brändin kannalta.

  • Tavoittavuus: Analysoi, kuinka paljon jaettua sisältöä saadaan aikaiseksi. Tämä voi viitata siihen, kuinka hyvin kuvat resonoi yleisön kanssa.

3. Verkkosivuston analytiikka

  • Kävijämäärät ja konversiot: Käytä Google Analyticsia tai muuta analytiikkatyökalua seuraamaan, kuinka laadukkaat kuvat vaikuttavat verkkosivuston liikenteeseen ja konversioprosenttiin. Voit mitata esimerkiksi, kuinka hyvin tuotekuvat myyvät tuotteita tai kuinka kauan kävijät viettävät aikaa sivulla.

  • Poistumisprosentti: Arvioi, vähentääkö laadukkaampi visuaalinen sisältö verkkosivuston poistumisprosenttia. Korkea poistumisprosentti voi viitata siihen, että kuvat tai siältö eivät ole houkuttelevia tai informatiivisia.

4. Myyntiluvut

  • Myynnin kasvu: Analysoi myyntitietoja ennen ja jälkeen kuvapäivityksen. Onko myynnissä tapahtunut merkittävää kasvua laadukkaampien kuvien myötä?

  • Asiakaspalautteet ja -arvostelut: Tarkastele asiakasarvosteluja, joissa mainitaan kuvat. Hyvä visuaalinen esitys voi johtaa parempiin asiakasarvioihin ja suosituksiin.

5. Käyttäjäkokemuksen mittaaminen

  • A/B-testaus: Testaa eri kuvia tai kuvasettejä ja vertaa niiden vaikutusta asiakaskäyttäytymiseen. Tällöin voit nähdä, mitkä kuvat toimivat parhaiten ja tuottavat eniten lisäarvoa.

  • Käyttäjäpolkujen analyysi: Seuraa, miten asiakkaat navigoivat verkkosivustolla ja missä vaiheessa he sitoutuvat (esim. ostavatko he tuotteen tai täyttävätkö he yhteydenottolomakkeen).

6. Mediahuomio ja PR

  • Medianäkyvyys: Seuraa, kuinka paljon ja kuinka usein yrityksen kuvia käytetään eri medioissa ja uutisissa. Laadukkaat kuvat houkuttelevat enemmän julkisuutta ja mediahuomiota.

  • Brändin tunnettuus: Mittaa brändin tunnettuuden kehittymistä ennen ja jälkeen kuvien päivityksen tai kampanjan. Tämä voi sisältää kyselytutkimuksia tai bränditietoisuustutkimuksia.

Graafisen suunnittelijan henkilökuvauksessa toivottiin kuviin rosoisuutta ja luovuutta, joka vetoaa tavoiteltuun kohderyhmään. Kuvaus toteutettiin analogisesti 35mm filmille kuvattuna.

Yhteenveto

Yrityskuvien laadun mittaaminen on monipuolinen prosessi, joka yhdistää visuaaliset, analyyttiset ja liiketoiminnalliset näkökohdat. Mittaamalla laatua eri tavoin voit varmistaa, että yrityksesi kuvat tuottavat todellista lisäarvoa ja tukevat liiketoimintatavoitteita. Tavoitteena on käyttää kuvaa strategisesti osana laajempaa markkinointisuunnitelmaa, jolloin laadukkaat kuvat voivat tehokkaasti edistää liiketoiminnan kasvua ja kehitystä.

Mitä lisäarvoa tavoittelet yrityskuvilla brändillesi?

Ota yhteyttä, niin rakennetaan visuaalinen kokonaisuus, joka tukee yrityksesi- tai brändisi tavoitteita.

Voit lukea lisää siitä, miten laadukkaat brändikuvat tuottavat lisäarvoa yrityksellesi täältä: Mitä lisäarvoa laadukkaat yrityskuvat voivat tuottavat yritykselle?

Edellinen
Edellinen

Mitä lisäarvoa laadukkaat yrityskuvat voivat tuoda brändille tai yritykselle?

Seuraava
Seuraava

10 romanttista poseerausideaa dokumentaariseen kihlakuvaukseen tai parikuvaukseen.